Intentieverklaring Zonova en Stichting Waldorf in de Bijlmer

Vandaag ondertekenden Zonova en Stichting Waldorf in de Bijlmer hun gezamenlijke intentie om te starten met Waldorfonderwijs als onderwijsprofiel binnen Zonova. Op 1 augustus 2024 begint op basisschool Onze Wereld een onderbouwklas met dit profiel.
Waldorfonderwijs is een onderwijsconcept dat uitgaat van de intrinsieke ontwikkeling van het kind. Het motto is: leren met hoofd, hart en handen. Creativiteit en praktische vaardigheden spelen een grote rol.
Voor Zonova past een mogelijke start van dit onderwijsconcept bij veel van de kernwaarden en uitgangspunten. In het profiel van de scholen van Zonova heeft Waldorfonderwijs nog geen plek, in het streven naar een divers aanbod aan basisonderwijs is dit dus een mooie toevoeging aan het palet.
De basisscholen van Zonova zijn altijd geworteld in de samenleving en dragen bij aan die samenleving, waarden waarin initiatiefgroep Waldorf in de Bijlmer en Zonova elkaar volledig vinden.
Met de kernwaarden SAMEN, BEVLOGEN en LEF, doet Zonova de belofte de kansen die zich voordoen zoveel mogelijk aan te grijpen. Het opstarten van dit onderwijsconcept als stroming binnen een bestaande school met een ander concept, past daar helemaal bij. Zo leren we samen verder.

Wil je meer weten? Kijk op de site van Waldorf in de Bijlmer (https://waldorfindebijlmer.nl/) voor meer informatie.

Waldorfstroom in Onze Wereld Waldorfstroom in Onze Wereld