Wervingsprocedure nieuwe bestuurder Zonova

In juli heeft Harry Dobbelaar afscheid genomen van Zonova. Janneke Hesselink is aangesteld als waarnemend bestuurder en vervult deze rol tot er een nieuwe bestuurder voor Zonova is gevonden.


De Raad van Toezicht (RvT) is verantwoordelijk voor het vinden van een nieuwe bestuurder. De RvT heeft de keuze gemaakt voor een bureau welke het werven en selecteren van een nieuwe bestuurder gaat begeleiden: CRM-link. Een bureau met ervaring in werving en selectie van bestuurders (ook in onderwijs) en een focus op diversiteit en inclusie. CRM-link is bekend met Amsterdam Zuidoost en heeft prima referenties. Carla Aalse en Jerry Straub van CRM-link zullen samen het wervings- en selectieproces uitvoeren.
 

De komende periode worden de volgende stappen gezet:

-CRM-link scherpt het functieprofiel aan door middel van input vanuit in- en externe sleutelfiguren.
-Het functieprofiel wordt, na formeel advies van de GMR, door de RvT vastgesteld.
-Op basis van het profiel gaat CRM-link op zoek naar mogelijke kandidaten. Vanuit deze lijst potentiële     kandidaten worden gesprekskandidaten geselecteerd.
-De gesprekken met de kandidaten worden gevoerd door een selectiecommissie en de       benoemingsadviescommissie (BAC), waarbinnen de GMR een belangrijke rol heeft.
-Op basis van de gesprekken zal een kandidaat worden voorgedragen voor benoeming als bestuurder door de Raad van Toezicht van Zonova.


De volledige procedure is na te lezen in artikel 6 van de statuten van stichting Zonova. (https://www.zonova.nl/content/27111/download/clnt/98006_AFSCHRIFT_Akte_van_statutenwijzigin_Stichting_Sirius-Bijzonderwijs_hierna_Stichting_Zonova_14-02-20_incl_DLT.PDF)