Bestuurder Harry Dobbelaar neemt afscheid van Zonova

Per 1 augustus stapt Harry Dobbelaar over van Stichting Zonova naar Zaan Primair. Hij zal daar toetreden tot het college van bestuur.


Harry is ruim 25 jaar werkzaam in het Amsterdamse onderwijs, waarvan de laatste dertien jaar met hart en ziel in Amsterdam Zuidoost. Kansengelijkheid, goed onderwijs en van betekenis zijn voor kinderen zijn daarbij woorden die op Harry van toepassing zijn.

Mede onder Harry’s verantwoordelijkheid is het eerste Amsterdamse samenwerkingsbestuur Zonova tot stand gekomen. Samen met alle medewerkers, directeuren en het MT heeft hij vorm en inhoud gegeven aan het onderwijs bij Zonova voor de leerlingen in Zuidoost. Er staat een stevige basis om op door te ontwikkelen.

Harry was in het stadsdeel, binnen Amsterdam en landelijk actief om de belangen van leerlingen in Amsterdam voor het voetlicht te brengen. Zo was hij bijvoorbeeld voorzitter van de Federatie Primair Openbaar Onderwijs, bestuurder van het BBO en was hij actief in de taskforce lerarentekort en de Amsterdamse stuurgroep Noodplan lerarentekort.

Wij vinden het heel erg jammer dat hij vertrekt en gaan zijn hart voor onderwijs in Zuidoost enorm missen. We zijn Harry dankbaar voor al het werk dat hij heeft verzet voor Zonova.

De Raad van Toezicht beraadt zich de komende periode over de invulling van de vacature en de waarneming op korte termijn.

Harry Dobbelaar Harry Dobbelaar