Wereldwijs excellent!

Wat zijn we trots op basisschool Wereldwijs (https://www.obs-wereldwijs.nl/)! Vandaag om 11:00 uur stond het bezoek van de jury excellente scholen op de agenda om te oordelen over de aanvraag op het profiel: formatief evalueren. Na de excellente status (https://www.obs-wereldwijs.nl/excellent/) in 2019 al bereikt te hebben, is het Wereldwijs gelukt om deze status voor de komende 3 jaar wederom te verdienen. Het predicaat werd uitgereikt door Joke van Putten (jury excellente scholen). Tanja Jadnanansing (voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Zuidoost) was ook aanwezig. 

De jury is enthousiast in haar rapport: “OBS Wereldwijs zet een baanbrekend profiel neer vanuit een gedreven visie. De jury heeft een school gezien waar vanuit een gezamenlijke gedreven visie op leren en ontwikkelen het gehele team haar onderwijs vormgeeft. Een sterk doorleefde visie geeft richting aan de ontwikkeling van het onderwijs en dat heeft de jury in gesprekken en in de rondgang door de school mogen ervaren”


‘Leren leren’ op Wereldwijs

De ontwikkeling en groei ten opzichte van jezelf staan op Wereldwijs centraal. Succesvol leren is de weg naar kansengelijkheid; als je leert van je fouten, goed nadenkt, samenwerkt, niet opgeeft, jezelf wilt blijven verbeteren en nieuwsgierig blijft dan weet je wat leren inhoudt! Onze leerlingen leren zichzelf én anderen (ook de juf of meester) te beoordelen door het geven van feedback en door zichzelf in te schalen op doelen met duidelijke succescriteria. Niet alleen op het gebied van rekenen en taal/lezen, maar ook op het gebied van zes culturele competenties: presenteren, samenwerken, zelfstandig werken, onderzoekend vermogen, creërend vermogen en reflecteren. Er is een digitaal portfolio ontwikkeld, waar leerlingen onder andere hun eigen groeiplannen in schrijven en evalueren en zichzelf inschalen op “ leren leren”.

 

Paula Hoonhout, directeur Wereldwijs: “Wereldwijs is super trots. Eigenlijk nog wel trotser dan drie jaar geleden. Want excellent worden is één ding, het blijven, het verankeren en het verder uitbouwen is echt een fantastische prestatie. En helemaal als dat lukt ondanks pittige omstandigheden; Corona en het grote lerarentekort in Amsterdam Zuidoost.”

 

Wij feliciteren het team én alle kinderen van Wereldwijs van harte en wensen iedereen een mooi feestje vandaag!

WW excellent WW excellent