Het groene schoolplein obs de Schakel is officieel geopend.

Op 19 november hebben kinderen van Basisschool De Schakel het eerste Tiny Forest van Amsterdam geplant. Wethouder Ivens van Openbare Ruimte en groen heeft voor de officiële opening deze dag een boom geplant. Het inheemse minibos maakt deel uit van het gloednieuwe schoolplein van De Schakel. Het Tiny Forest, dat gerealiseerd is op het grote speelplein, draagt bij aan de vergroening van het schoolplein. Op deze manier prikkelt het plein de leerlingen om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken en daarover te leren. Verder wordt door de vergroening ook de waterbergingscapaciteit vergroot en de luchtkwaliteit verbeterd, bovendien is er een positief effect op de gezondheid.


De Schakel is een gezonde school en heeft als doelstelling om de leerlingen meer te laten bewegen. Via uitdagende klimrekken worden de leerlingen uitgedaagd om hun motorische vaardigheden te oefenen. Naast beweging wil De Schakel ook natuureducatie verder ontwikkelen. Daarom zijn er rond het Tiny Forest bankjes gemaakt zodat de leerkrachten buitenlessen kunnen geven.

Ook het kleuterspeelplein aan de voorkant van de school is opgeknapt. Met o.a. een bijdrage van SLS is het speelplein ingericht als buurtontmoetingsplek. De kinderen hebben dit de naam “Chill zone” gegeven. Het plein heeft een openbaar karakter gekregen en is nu voor de hele buurt toegankelijk. Door de aangebrachte houten zitbankjes kunnen ouders en kinderen het plein (buiten schooltijd) gebruiken om elkaar te ontmoeten. Verder is er naast de zandbak een podium gemaakt voor gezamenlijke activiteiten en zijn er aan de voorkant tussen de planten paadjes gemaakt waar kinderen lekker kunnen spelen.

IMG_6189 IMG_6189
IMG_6179 IMG_6179
20201119_104852 20201119_104852