Opening van obs de Tamboerijn

Op woensdag 30 oktober is obs De Tamboerijn van Stichting Sirius geopend door wethouder Marjolijn Moorman. Na ruim anderhalf jaar zijn kinderen en teamleden weer terug in hun eigen gebouw.
Er heeft een grondige renovatie plaats gevonden. Het gebouw was van begin jaren tachtig en duidelijk aan vernieuwing toe. Nu is het een Bijna Energie Neutraal Gebouw geworden. Veel aandacht voor isolatie (muren, kozijnen, ramen, dak, vloer) zonnepanelen, volledig elektrisch en verwarmd en gekoeld door aardwarmte.
De binnenzijde heeft deels een andere indeling gekregen, waardoor de beschikbare ruimte beter benut kan worden in verschillende organisatievormen. Ruimtes kunnen gemakkelijk bij elkaar getrokken worden. De drie centrale hallen kunnen optimaal bij het onderwijs betrokken worden.
De bouw is uitgevoerd door bouwbedrijf Meijvogel uit Katwijk. De bouwbegeleiding was in handen van de Versluisgroep uit Sassenheim.

Op de wensenlijst staat nog de aanpak van de omgeving rondom de school. Aangezien dat geen eigendom van de school is, maar openbaar gebied, zal dit door het Stadsdeel worden aangepakt.

tamboerijn1 tamboerijn1
tamboerijn2 tamboerijn2
tamboerijn3 tamboerijn3
tamboerijn4 tamboerijn4