concept inspectierapport Sirius bekend

In het voorjaar heeft de onderwijsinspectie Sirius aan haar vierjaarlijks onderzoek onderworpen. Zij hebben daarbij ook zes scholen bezocht. Thans is het conceptraport aan het bestuur gestuurd.  In de samenvatting is het volgende te lezen:
Wat gaat goed?
Het bestuur weet wat er op de scholen speelt. Het weet van elke school wat er goed gaat en wat er beter kan of moet. Scholen die extra hulp nodig hebben krijgen die ook van het bestuur. Daarnaast moedigt het bestuur de scholen die het goed doen aan om nog beter te worden. Wij vinden dat vier van de veertien scholen goed zijn.

Ook vinden wij het mooi dat het bestuur ervoor zorgt dat scholen van en met elkaar willen en kunnen lerren. Daardoor wordt het onderwijs voor de leeringen in Amsterdam Zuidoost beter.

Tot slot is hete financieel beheer van het bestuur in orde. Het bestuur weet hoeveel geld het nu en in de toekomst nodig heeft voor het geven van goed onderwijs.

Wat moet beter?
Het bestuur heeft één school waar de onderwijskwaliteit onvoldoende is. Het bestuur weet van deze school wat de verbeterpunten zijn. Het heeft al verschillende maatregelen genomen. We vertrouwen erop dat het bestuur dit verder oppakt.