Swazoom en Sirius tekenen intentieverklaring Kindcentrum de Ster

ingevoerd op 23-01-2018

Stichting Sirius en Swazoom onderzoeken de mogelijkheden om gezamenlijk als kernpartners openbare basisschool de Ster om te vormen tot een kindcentrum. Daartoe hebben zij op donderdag 19 januari 2018 een intentieverklaring ondertekend.

Kindcentrum de Ster beoogd een brede voorziening te worden voor kinderen van 0 tot 13 jaar, met één pedagogische visie, één team en één centrale aansturing.

Gezamenlijke pedagogische visie en aanpak
Door structurele samenwerking verwachten Sirius en Swazoom beter aan te kunnen sluiten bij de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Medewerkers werken vanuit een gezamenlijke pedagogische visie en zetten gezamenlijk in op ouderbetrokkenheid en - waar nodig - op zorg.

Kindcentrum de Ster streeft ernaar 50 weken per jaar onderwijs en opvang te gaan bieden. Een aantal nader te bepalen ketenpartners werkt structureel samen met de kernpartners.

Leren, spelen en ontwikkelen in vertrouwde omgeving
Omdat kinderen vanaf jonge leeftijd naar het kindcentrum gaan, is het kindcentrum een vertrouwde omgeving en daardoor een veilige plek om te leren, te spelen en te ontwikkelen.

Doordat kinderen in het kindcentrum meer uren doorbrengen dan op een reguliere basisschool, zijn er meer mogelijkheden voor het bieden van activiteiten en talentontwikkeling. Door de doorgaande lijn van kinderopvang naar school is er beter zicht op de ontwikkeling van de kinderen.

Onderzoek- en uitwerkingstraject
Het onderzoeks- en uitwerkingstraject leidt tot een integrale rapportage. Deze is naar verwachting in het voorjaar van 2018 beschikbaar voor finale afweging, inspraak en besluitvorming. Het streven is om na positieve besluitvorming Kindcentrum de Ster per 1 augustus 2018 te realiseren.

Openbare basisschool de Ster bevindt zich aan de Woudrichemstraat 8 in Amsterdam Zuidoost.

Stichting Sirius is een stichting voor openbaar primair onderwijs in Amsterdam Zuidoost.

Swazoom is een welzijnsorganisatie die streeft naar gelijke kansen voor kinderen en jongeren. Swazoom biedt kinderopvang met voorschool, buitenschoolse opvang, jongerenwerk en diverse welzijnsactiviteiten in Amsterdam Zuidoost.